SOLICITA OFERTA
Ziua 8: Valldal - Oslo

Valldal - Tafjord - Drumul Trolilor - Lillehammer - Oslo

Dimineata, pornim catre Oslo. Ne luam "Ramas bun" de la zona fiordurilor si peisajele sale spectaculoase si pornim pe faimoasa ruta "Drumul Trolilor" cu 11 curbe in ac de par cunoscut si sub denumirile de Trollstigen sau Trolls Path, este unul dintre cele mai spectaculoase si dramatice drumuri ale Norvegiei.
Se spune ca morocanosii troli se ascund in padurile dese din imprejurimi, dar conform folclorului norvegian, acestia nu isi fac niciodata aparitia in timpul zilei deoarece soarele ii transforma in stana de piatra. Cu toate acestea, sa nu fiti surprinsi daca veti intalni semne de circulatie care va avertizeaza cu privire la troli, Drumul Trolilor fiind singura sosea din Norvegia unde veti primi un asemenea avertisment. Traversam pitorestile vai Gudbrandsdalen si Romsdalen si ajungem in statiunea Lillehammer, faimoasa in intreaga lume dupa gazduirea Jocurilor Olimpice de Iarna din anul 1994.
Dupa turul statiunii Lilehammer, ne indreptam catre Oslo, cazare ultracentral, la cateva minute de Palatul Regal si Karl Johan Street. Seara, puteti face o plimbare pe strada pietonala Karl Johan, principala strada comerciala din Oslo, ce leaga Palatul Regal de Gara Centrala si care include cele mai importante atractii turistice.