• HOME
  • "LACUL LEBEDELOR" PE SCENA TEATRULUI MARIINSKY
"Lacul lebedelor" pe scena Teatrului Mariinsky

"Lacul Lebedelor" a avut premiera mondiala pe data de 20 februarie 1877 la Teatrul Bolsoi din Moscova, sub coregrafia lui Julius Resinger. Criticii vremii nu au apreciat reprezentatia, insa cu toate acestea "Lacul Lebedelor" s-a jucat pe scena teatrului vreme de 7 ani. 

O noua interpretare, de aceasta data sub semnatura coregrafilor Marius Petipa si Lev Ivanov, a fost dezvaluita publicului in anul 1895, pe scena Teatrului Mariinsky din Sankt Petersburg. Vreme de un secol, versiunea celor doi coregrafi a fost adusa in fata spectatorilor fara schimbari majore, iar astazi este pusa in scena in peste 290 de teatre de pe tot cuprinsul globului.

Importanta Teatrului Mariinsky in istoria baletului rusesc si in reprezentatia "Lacului Lebedelor" este de necontestat. Versiunea baletului de astazi are la baza varianta lui Marius Petipa si este pusa in scena inca din anul 1950.

"Lacul Lebedelor" este imaginea embletica a gratiei si frumusetii baletului rusesc. Va invitam sa luati parte la un spectacol de exceptie in cel mai elegant si fascinant oras rusesc!

 

 

Adresa:  Theatre Square, 1, St Petersburg, Rusia, 190000

Pagina web: https://www.mariinsky.ru/en/

Metrou: Admiralteyskaya, Sadovaya / Sennaya Ploshchad / Spasskaya