DATE DE PLECARE:
Mai - septembrie
DURATA:
7 nopti / 8 zile
SOLICITA OFERTA

de la 1790 EUR/pers in camera dubla 

Circuit Islanda - 8 zile pe taramul Vikingilor

Locuri epuizate, va multumim!

Imbarcare pe zborul cu destinatia Reykjavik.  Sosire la destinatie, transfer si cazare hotel 4* central, apoi iesiti pentru o prima intalnire cu capitala islandeza.

In turul de oras puteti admira: cladirea  Perlan – unica in Islanda si chiar in intreaga lume prin constructia si functionalitatea sa (pe un deal, deasupra unor rezervoare imense cu apa termala folosita la incazirea orasului, se afla un dom de sticla cu un restaurant panoramic si o cafenea). Casa Hofdi, Biserica Hallgrimskirkja – cea mai mare biserica din Islanda, vizibila din aproape orice punct al orasului si din turnul careia puteti avea o priveliste de neuiat, faleza cu obeliscul Sun Voyager (o sculptura din otel masiv ce seamana izbitor cu o corabie vikinga), Primaria – o cladire moderna situata pe malul nordic al frumosului Lac Tjornin din centrul orasului si altele. 

De asemenea, muzeele din port va asteapta cu expozitii interactive despre viata in nordul Europei, istoria neinfricatilor vikingi si a marilor aventurieri nordici.


Atractii turistice: Hallgrímskirkja.

Dupa micul dejun veti prelua masina, apoi va indreptati catre Islanda rurala si autentica, in mijlocul trolilor si al elfilor.

Incepeti ziua cu o croaziera catre Arhipelagul Vestmannaeyjar, supranumit si „Pompeiul Nordului” sau „perla din ocean” . Dintre cele 15 insule de origine vulcanica ale arhipelagului, veti vizita Insula Heimaey, singura locuita si cea mai mare si mai frumoasa din acest grup de insule. 

Desi are doar 13,4 km2 aceasta insula este o destinatie turistica surprinzatoare. Casele islandeze cu acoperisuri colorate sunt strajuite de vulcanul Eldfell, "colosul" care a erupt ultima oara in anul 1973. Lava revarsata in urma acestei eruptii poate fi observata astazi de-a lungul strazilor, iar daca va incumentati, o drumetie scurta pe vulcan este o experienta  care trebuie bifata in Islanda. 

Dupa cazarea la hotel, este momentul sa vizitati coloniile de pufini de la punctul de observare Stofhordi.


Atractii turistice: Insulele Vestmannaeyjar.

Mic dejun la hotel, apoi imbarcare pe ferryboat pentru a va continua calatoria pe coasta sudica islandeza, vestita pentru campiile fertile, fermele traditionale, ghetarii, vulcanii si cascadele pitoresti.

Vizitati cascadele Seljalandsfoss si Skogafoss, doua dintre cele mai mari si mai frumoase cascade islandeze. Apoi admirati faimosul vulcan Eyjafjallajokull a carui eruptie din primavara anului 2010 s-a facut cunoscuta in intreaga Europa si America. Va continuati excursia pana la faimoasele plaje cu nisip negru de origine vulcanica si impresionantele formatiuni stancoase de la Reynisfjara.

Sositi in Vik, cea mai sudica asezare islandeza, unde puteti servi pranzul. Spre seara veti ajunge in Kirkjubæjarklaustur, destinatia finala a acestei zile.


Atractii turistice: Plaja Reynisfjara, Cascada Skogafoss.

Dimineata, dupa micul dejun la hotel, vizitati Parcul National Skaftafell, cel mai vast parc national din Europa si atractia turistica numarul 1 din Islanda. 

De o inegalabila frumusete si cu o mare varietate naturala, acest parc va va cuceri prin peisajele incredibile oferite de ghetari si lagune glaciare, canioane si vai suspendate dar si cascade spectaculoase.  Privelistea ghetarului Vatnajökull care domina acest parc va va starni admiratia in fata maretiei naturii. Iar Laguna Glaciara Jökulsárlón, aflata in extremitatea sudica a acestui ghetar, este inca una din minunile naturale ale Islandei, formata la inceputul anilor 1920  si pe ale carei ape stravezii plutesc iceberg-uri desprinse din grandiosul Vatnajökull, unele acoperite partial de cenusa vulcanica provenita de la eruptiile din trecut. In acest decor exceptional au fost filmate si secvente din cateva filme celebre (Die Another Day, Tomb Raider, A View to a Kill si reality–show–ul TV Amazing Race).

Inclusa plimbare cu barca printre iceberg-urile lagunei.

Intoarcere in Kirkjubæjarklaustur si cazare la acelasi hotel.


Atractii turistice: Laguna glaciara Jökulsárlón, Parcul National Vatnajökull.

Mic dejun, apoi vizitati canionul Fjadrargljufur. Format la sfarsitul ultimei glaciatiuni, acest canion vechi de aproape 9000 de ani si cu o adancime de 100 de metri, este o bijuterie ascunsa a Islandei.

Va continuati calatoria pana la muzeul satului islandez – Skogar, apoi vizitati expozitia Lava Centre ce relateaza despre istoria geologica a Islandei si despre activitatea vulcanica trecuta, prezenta si viitoare.

Intr-o campie de lava veche de 5.000 de ani, printre aburii izvoarelor geotermale, veti innopta in oraselul Hveragerdi.


Atractii turistice: Hveragerdi.

Mic dejun, apoi explorati Triunghiul de Aur, cel mai faimos traseu turistic al Islandei. Veti vizita Parcul National Thingvellir, un loc cu o deosebita importanta culturala, istorica, geologica dar si afectiva pentru poporul islandez. Continuati excursia catre parcul geotermal unde veti admira extraordinarele gheizere. Cel mai puternic dintre acestea, impresionantul gheizer Strokkur („Agitatul” sau „Involburatul”), ofera un adevarat spectacol vizitatorilor aruncand la fiecare circa 5 -7 minute un jet de apa fierbinte de pana la 35 m inaltime.

Dupa aceasta experienta veti admira o alta atractie deosebita a Islandei - Cascada Gullfoss („Cascada de Aur”), cea mai mare cascada din Europa si una dintre cele mai spectaculoase din lume.  Este o cascada in trepte formata pe raul Hvítá care curge printr-un canion de circa 70 m adancime, 20 m latime si 2,5 km lungime iar spectaculozitatea cascadei consta in faptul ca turistii pot urca deasupra ei si o pot admira de sus. In zilele insorite, se formeaza curcubee ce fac deliciul turistilor si le ofera ocazia perfecta pentru fotografii inedite.

Retur si cazare la acelasi hotel in Hveragerdi.


Atractii turistice: Parcul National Þingvellir, Cascada Gullfoss, Strokkur.

Dupa micul dejun va incepeti ziua cu o vizita in Strandarkirkja pentru a vizita faimoasa bisericuta “facatoare de minuni”, ce dateaza din secolul al 12-lea.

Continuati catre zona geotermala de la Krýsuvík, intesata de izvoarele termale, mici cratere vulcanice si geysere de noroi, dintre care si Gunnuhver – cel mai mare geyser de noroi al Islandei, ce atinge o inaltime de 20 de metri. Apoi urmati cursul coastei oceanice pana la vechiul far Reykanesviti, dupa care veti avea ocazia unica sa pasiti intre cele doua placi tectonice, Eurasiatica si Nord-Americana, pe “Podul dintre continente”.

Seara cazare la hotel localizat in campia de lava a peninsulei Reykjanes.


Atractii turistice: Strandarkirkja.

Dupa micul dejun este momentul sa cunoasteti adevarata relaxare islandeza in apele Lagunei Albastre.

Laguna Albastra este poate cea mai importanta si inedita atractie turistica a Islandei, atragand anual sute de mii de turisti din intreaga lume prin proprietatile sale binefacatoare asupra pielii. Bogate in minerale, alge si silice, apele lagunei sunt folosite in tratarea cu succes a psoriazisului iar pe baza ingredientelor active a fost creata cu succes o gama de produse destinate ingrijirii si infrumusetarii tenului. Temperatura apei se mentine in jurul valorii de 40 de grade Celsius indiferent de anotimp

Check-out, apoi transfer la aeroport unde veti preda masina. Imbarcare pe zborul spre casa unde va veti intoarce cu amintiri de neuitat din tara ghetii si a focului.


Atractii turistice: Laguna Albastra.
SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • Bilet de avion Bucuresti – Reykjavik – Bucuresti (curse cu escala);
  • Transferul aeroport – hotel Reykjavik;
  • 1 noapte cazare cu mic dejun in Reykjavik, hotel 4* ultracentral;
  • 1 noapte cazare cu mic dejun pe insula vulcanica Vestmannaeyjar, hotel 3* ultracentral;
  • 2 nopti cazare cu mic dejun in Hveragerdi, hotel 3*;
  • 2 nopti cazare cu mic dejun in Vik, hotel 3*;
  • 1 noapte cazare cu mic dejun in peninsula Reykjanes, hotel 3*;
  • croaziera dus - intors cu ferryboatul  pe insulele Vestmannaeyjar;
  • Intrare Comfort Laguna Albastra (include intrarea, 1 masca cu silice, 1 bautura la alegere);
  • Plimbare cu barca pe Laguna Glaciara Jokulsarlon;
  • Masina inchiriata;
TARIFUL NU INCLUDE:
  • asigurarea de calatorie;
  • intrarile la obiectivele turistice;