DATE DE PLECARE:
Disponibil tot timpului anului
DURATA:
7 nopti / 8 zile
SOLICITA OFERTA

Se calculeaza la cerere in functie de perioada calatoriei.

 

de la 2190 EUR/persoana in cabina interioara;

de la 2390 EUR/persoana in cabina exterioara;

de la 2690 EUR/persoana in cabina superioara;

Dincolo de Cercul Polar - fiordurile Norvegiei

  Colaborarea cu Hurtigruten dateaza de mai bine de 12 ani, perioada in care zeci de turisti s-au intors fericiti, fascinati, impliniti si mai bogati spiritual din calatoria pe coasta norvegiana. Este o expeditie pe care o faci o data-n viata, dar care cu greu va putea fi egalata in frumusete si experiente traite.

  Suntem aici pentru a stabili impreuna detaliile unei vacante de vis.

Sosire la Bergen, pitorescul oras denumit si "Poarta catre Fiorduri".

Transfer in port, pentru predarea bagajelor la check-in, apoi timp liber pentru a admira atractiile celui mai pitoresc oras norvegian: Gamle Bergen (Orasul vechi), Biserica Sf. Maria, Piata de Peste, casele hanseatice (patrimoniu UNESCO) aliniate pe cheiul Bryggen.

 Nu ratati calatoria cu funicularul care in circa 8 minute urca 320 m pana in virful muntelui Fløyen, de unde veti avea o splendida panorama asupra orasului, si de unde veti putea cumpara suveniruri cu specific norvegian.

Seara, la orele 20:00, porniti din portul Bergen intr-o croaziera de vis pe fiordurile Norvegiei. Pe vas, relaxati-va si bucurati-va de peisajele extraordinare intalnite de-a lungul coastei norvegiene, incercati delicioasa bucatarie norvegiana si faceti cunostinta cu oameni din toata lumea.

Hotelurile incluse in oferta: Hurtigruten 4*.
Atractii turistice: Bergen.

 Dimineata, veti sosi in splendidul oras in stil Art Nouveau – Alesund, iar de aici croaziera continua pe magnificul fiord Geiranger, inclus in patrimoniul UNESCO pentru peisajele sale impresionante. Veti putea admira frumoasele cascade inspumate Brudesloret (Valul Miresei), Friaren (Petitorul), si De Syv Sostre (Cele Sapte Susori) si muntii maiestuosi care se oglindesc in apa cristalina a fiordului. 

Spre seara, veti naviga spre Molde, unde peisajele incantatoare ale Alpilor Romsdal l-au fascinat si pe Henrik Ibsen, care adesea venea aici in vacanta. In continuare, navigati usor printre insulitele Hustadvika si mai departe catre pitorescul port Kristiansund.

Hotelurile incluse in oferta: Hurtigruten 4*.
Atractii turistice: Ålesund, Fiordul Geiranger.

Dimineata veti sosi la Trondheim, prima capitala a Norvegiei, un oras cu o istorie bogata, unde veti putea vizita cele mai atractive obiective: Catedrala in stil gotic Nidaros, unde in trecut regii Norvegiei isi primeau binecuvantarea, Resedinta Arhiepiscopului si Muzeul Muzicii (Ringve).

Explorati stradutele mici dar cochete si traversati cel mai vechi pod al orasului de unde veti observa vechile cladiri de lemn ce au fost restaurate, apoi savurati o cafea aromata in port, inainte de a va reimbarca pe vas.

Hotelurile incluse in oferta: Hurtigruten 4*.

In aceasta zi, veti traversa Cercul Polar Arctic si veti inainta printr-un peisaj spectaculos, cu insulite si stanci de forme uimitoare, ale caror origini sunt subiectul legendelor. De la Bodo, veti naviga spre magnificele insule Lofoten si apoi prin spectaculosul fiord Trollfjord.

Hotelurile incluse in oferta: Hurtigruten 4*.
Atractii turistice: Insulele Lofoten.

Este o zi cu peisaje incantatoare: inainte de micul dejun veti putea vedea biserica medievala Trondeness de langa Harstad, apoi veti naviga de-a lungul fiordului Vagsfjord, veti trece pe langa pitoreasca insula Senja cu muntii sai maiestuosi acoperiti de paduri de brad si presarati cu pitoresti ferme de munte.

Sositi apoi la Tromso, denumit si "Parisul Nordului", oras in care, in secolul al XIX-lea, navele rusesti, britanice, olandeze si germane ancorau aici inainte de a porni in expeditie, la vanatoare de balene, morse sau foci.

Este momentul sa spuneti “La revedere” echipajului si prietenilor pe care vi i-ati facut de-a lungul acestei croaziere. Debarcare la Tromso si cazare la hotel situat in centrul orasului. Situat la nord de Cercul Polar, Tromso adaposteste cea mai nordica universitate, cea mai  nordica berarie (Mack) din lume, dar si catedrala cea mai nordica din tarile scandinave si din lume. In timpul sejurului, ve recomandam sa vizitati Catedrala Arctica, cu designul sau impresionant ce sugereaza un iceberg, Muzeul PolarMuzeul de Arta al Norvegiei de Nord si centrul Polaria, unde puteti afla mai multe detalii despre viata pe taramuri arctice.


Atractii turistice: Tromso.

Dimineata, dupa ce veti servi un delicios mic dejun scandinav, nu trebuie sa ratati o plimbare cu telecabina pe munteleFjellheisen pentru a va bucura de cea mai frumoasa priveliste din “Parisul Nordului”  (denumit asa de catre marinarii care treceau pe aici cu corabiile incarcate cu marfuri de lux in drumul lor dinspre Paris spre Rusia).

Timp liber pana la orele pranzului pentru cumparaturi si plimbari, apoi transfer pe cont propriu la aeroport si zbor catre Oslo. Sosire in capitala Norvegiei si cazare la hotel situat ultracentral.


Atractii turistice: Oslo, Tromso.

Dimineata, mic dejun la hotel, apoi puteti porni in explorarea orasului.

Va recomandam sa vizitati si sa admirati principalele obiective: Primaria (locul unde au loc decernarea si banchetul premiului Nobel pentru Pace), Kvadraturen,  vechiul centru al orasului stabilit de regele Christian al IV-lea, noua cladire a OpereiFortareata Akershus, cel mai important monument medieval al Norvegiei, construit in jurul anului 1300. Continuati cu Domkirke(Catedrala), Parlamentul, Teatrul National, Universitatea, Palatul Regal, cu gradinile regale SlottsparkenParcul de Sculpturi Vigeland (192 de sculpturi in granit, bronz si fier, totalizand 650 de figuri ale sculptorului Gustav Vigeland, expuse in aer liber in cel mai mare parc al orasului). Majoritatea obiectivelor sunt insiruite de-a lungul strazii principale Karl Johans Gate si sunt usor de explorat mergand pe jos.

Seara puteti explora pitorescul cartier Akker Brygge cu magazinele sale de lux si restaurante rafinate cu specific scandinav, unde puteti servi si cina. Cazare la acelasi hotel ultracentral.


Atractii turistice: Fortareata Akershus, Parcul Vigeland, Palatul Regal Oslo.

Dupa micul dejun, optional puteti sa explorati Peninsula Bygdøy, unde se gasesc vestitele muzee:  Fram (expune corabia Fram cu care exploratorii Fridtjof Nansen si Roald Amundsen au explorat Arctica si Antarctica), Kon-Tiki (cu ambarcatiunile folosite de faimosul Thor Heyerdahl in expeditiile sale), Muzeul Corabiilor Vikinge, care expune 3 corabii vikinge - Oseberg, Gokstad si Tune, cea mai faimoasa fiind Corabia Oseberg, care s-a pastrat aproape intacta timp de 1000 ani, siNorsk Folkemuseum (cel mai mare muzeu al satului din Norvegia, cu peste 150 de cladiri de pe intreg intinsul tarii, cea mai faimoasa fiind biserica de lemn din Gol).

La orele pranzului transfer la aeroport si zbor inapoi spre casa, unde va veti intoarce cu amintiri de neuitat din Norvegia.


SERVICII INCLUSE IN TARIF:
  • Biletele de avion Bucuresti – Bergen si Oslo– Bucuresti ;
  • Biletul de avion Tromso – Oslo;
  • 4 nopti cazare cu mic dejun pe vasul de croaziera in tipul de cabina ales;
  • 1 noapte cazare cu mic dejun  tip buffet in Tromso, hotel  4* ultracentral;
  • 2 nopti cazare cu mic dejun  tip buffet in Oslo, hotel  4* ultracentral;
  • transfer aeroport Bergen - vas;
TARIFUL NU INCLUDE:
  • asigurarea de calatorie;
  • excursiile optionale pe vasul de croaziera;